Jump to content
SolusVM Community
Sign in to follow this  
NickLaoZ

noVNC does not work and HTML 5 console fails to connect: Server disconnected (code:1006)

Recommended Posts

I had an issue recently on newly deployed SolusVM installation and strugling with this for a several hours. The solution was so easy so I decided to post it here, maybe it will save to for other SolusVM users who will face it.I tried to configure noVNC feature on SolusVM v1.20.05 with HTML 5 console. I walked through the documentation https://docs.solusvm.com/display/DOCS/noVNC+Configuration and enabled the feature in configuration settings, installed all the necessary dependencies and SSL certificate. After all these steps I tried to connect to the running KVM VPS and connection windows displayed the error 'Server disconnected (code:1006)'. Long story short, I found that I did not create /usr/local/solusvm/data/config.ini with the following content:

[NOVNC]
use_remote_hostname = true
socket_dest_public = false

There is no such file as a default, only config.ini.sample template file, maybe that was the reason why I missed it. Once I created it and added the lines above, noVNC magic started to work :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.